Як часто нам хочеться чогось нового, оновити інтер’єр, надати тій чи іншій поверхні цікавого та креативного вигляду? Через постійне прагнення людини до нового такі бажання не є рідкістю. Але, навряд чи хтось бажає робити повноцінний ремонт, як тільки виникає бажання щось оновити. І тут в пригоді стане універсальний та легкий у використанні матеріал – самоклеюча плівка.

 

Самоклеюча плівка - не просто матеріал для покриття, це можливість проявити індивідуальність та втілити свої дизайнерські рішення. Можна дати нове життя старій шафі, оновити фасади на кухні, створити цікавий дизайн в дитячій кімнаті. Самоклейка має багато переваг, які роблять цей матеріал доволі популярним серед користувачів.

 

Зокрема, до експлуатаційних переваг матеріалу можна віднести такі як:

  • Водонепроникність, що дає змогу не перейматися про вплив вологи на матеріал.
  • Стійкість до вицвітання, самоклейка не піддається впливу прямих сонячних променів, а також витримує температуру до +80°С.
  • Зносостійкість, дає можливість використовувати матеріал за призначенням протягом тривалого часу, уникаючи потертостей, пошкоджень та подряпин.
  • Сумісність з різними типами поверхонь, самоклеюча плівка однаково міцно тримається на будь-якому покритті.

 

Також, використання самоклейки надає ряд інших не менш важливих переваг:

 

По-перше, матеріал представлений на ринку в безлічі кольорів. Якщо є бажання створити однотонну поверхню, то можна купити однотонну самоклеючу плівку різних кольорів від спокійних пастельних тонів до яскравих, насичених відтінків, що дає змогу обрати саме той колір, який найкраще оновить та доповнить вже існуючий інтер’єр.

 

По-друге, самоклейка дає можливість створити поверхню, яка імітує мармур, деревину, камінь тощо. Матеріал надає гарний та максимально реалістичний вигляд обклеєним поверхням. Тож, не складає жодних проблем перетворити звичайну МДФ стільницю на сучасну, якісну, мармурову, для чого необхідно лише купити самоклеючу плівку з ефектом мармуру або ж рулон самоклейки «Світлий дуб», «Японський в'яз» чи «Дуб сонома» та отримати бажану поверхню під дерево.

 

Це матеріал, який має безліч варіантів дизайну, що дозволяє обрати саме те, що відповідає стилю приміщення. Можна створювати вражаючі геометричні мозаїки, імітувати природні матеріали, створювати вітражі або свій персональний дизайн використовуючи лиш ножиці та фантазію.

 

По-третє, самоклеюча плівка максимально простий у використанні матеріал. Для того, щоб якісно обклеїти поверхню не треба мати жодних спеціальних навичок чи інструментів. Все що треба, це слідувати короткій та простій інструкції:

  1. Перед початком обклеювання необхідно впевнитися, що поверхня рівна, суха та чиста. Від цих факторів залежить якість результату.
  2. Для зручності використання на зворотній стороні матеріалу є покрокова інструкція використання з якою рекомендується ознайомитися перед початком робіт.
  3. Не слід відразу відривати все покриття, це необхідно робити поступово по 4 – 5 сантиметрів, послідовно приклеюючи плівку, розгладжуючи її з середини до краю.
  4. В процесі монтажу слід уникати утворення бульбашок між поверхнею та плівкою. Якщо все ж бульбашки з’явилися це не страшно, їх треба обережно проколоти голкою та випустити повітря.
  5. Плівка повністю приклеюється через 2 години, тож за потреби плівку можна відклеїти та повторити процедуру приклеювання.

 

Від нескладних домашніх проектів до професійних рішень, цей матеріал відкриває безмежні можливості для втілення будь-яких ідей.

 

Вчетверте, використання самоклеючої плівки забезпечує блискавичну швидкість втілення ідей. Замість того, щоб чекати місяці на закінчення ремонту, можна миттєво змінювати атмосферу в кімнаті чи зовнішній вигляд меблів. Це ідеальний варіант для тих, хто любить зміни, але не хоче витрачати багато часу на їх реалізацію.

 

Вп'яте, у порівнянні з традиційними методами дизайну інтер'єру чи ремонту, самоклеюча плівка є доволі бюджетним варіантом. Вона не тільки коштує дешевше, ніж ремонтні матеріали, але й заощаджує витрати на робочу силу. Можна легко змінити вигляд приміщення або оновити старі меблі, без значних витрат. Також, самоклейка доступна в рулонах різної ширини (45 см, 67,5 см, 90 см), що дає змогу підібрати необхідні розміри для ефективного використання матеріалу без зайвих залишків.

 

При виборі самоклеючої плівки для своїх проектів, слід взяти до уваги наступні рекомендації:

  • Поверхня для оздоблення. При виборі матеріалу слід звернути увагу на його експлуатаційні характеристики. Для сухих та теплих приміщень, підійде будь-який із запропонованих на ринку варіант, а от для приміщень які піддаються впливу вологи, наприклад ванні кімнати, слід віддати перевагу вологостійким моделям. Якщо поверхня знаходиться безпосередньо під впливу ультрафіолету, то варто купити самоклейку стійку до УФ-випромінювання.
  • Матеріал плівки. Самоклеюча плівка виготовляється з ПВХ та поліетилену, якщо ви розраховуєте на більш стійкий та тривалий ефект обклеювання, то слід віддати перевагу ПВХ плівці.
  • Ефект матеріалу. Самоклеюча плівка може мати різноманітні ефекти від глянцевого до текстурного. Відповідно до рекомендацій глянцева самоклеюча плівка більше підходить для використання у приміщеннях із тьмяним освітленням, тоді як матова використовується для кімнат з яскравим світлом. Вітражна самоклеюча плівка використовується для вікон з метою їх захисту від проглядання водночас створюючи захоплюючі вітражі. Дзеркальна самоклейка візуально розширює приміщення, а голографічна стане в пригоді для реалізації сміливих інтер’єрних рішень.

 

Безперечно, це саме той матеріал, який відкриває безмежні можливості для творчості та створення унікальних інтер'єрів без значних зусиль та витрат. Якщо ви бажаєте перетворити звичайні предмети в шедеври дизайну, то слід купити самоклеючу плівку в інтернет-магазині 🛍️ Farbers. У нас дуже широкий асортимент продукції різноманітних дизайнів та кольорів серед яких ви точно знайдете саме те, що вам необхідно.

 

Якісна продукція від німецького бренду D-C-Fix забезпечить не лише привабливий візуальний ефект, але і високу якість та довговічність покриття. Незалежно від того, оберете ви декоративну самоклеючу плівку, структурну чи з ефектом металік, ви отримаєте високоякісний матеріал, який допоможе у створенні бажаних ефектів та втіленні ваших ідей.