При оновленні інтер'єру, важливе значення має не лише вибір шпалер, але й вибір правильного клею. Підбір правильного за складом клею є ключовим кроком, який визначає якість та довговічність оздоблення. Залежно від конкретної кімнати і її специфіки, варто обирати клей з урахуванням цих факторів.

Поговорімо про тонкощі вибору клею для шпалер у вітальні, спальні, кухні та ванній.

 

Вітальня

Перш ніж вибирати клей, спочатку важливо визначитися з типом шпалер, якими ви хочете доповнити інтер’єр своєї вітальні. Наприклад, клей для важких шпалер повинен мати збільшену міцність зчеплення, тоді як для тонких тканинних шпалер підходить клей з меншою в'язкістю.

 

Поради

У вітальні, де зазвичай відбувається багато активності, важливо вибрати клей, який забезпечить їх міцне і надійне зчеплення з основою. 

А якщо вітальня велика за площею, краще обирати клей зі швидким часом висихання, щоб прискорити робочий процес.

 

Також, є й основний перелік характеристик, на які варто орієнтуватися та з якими обов’язково слід ознайомитися, перед тим, як купити клей для шпалер, а саме:

 

Вологість і температура – друзі чи вороги?

Оскільки вітальня зазвичай є однією з найбільш відвідуваних кімнат, приміщенням де відбувається найбільше активності, важливо вибрати клей, який витримує зміни показників температури та вологості. Це забезпечить стійкість шпалер протягом тривалого часу.

 

Ергономіка і безпека - ключ до комфорту та захисту.

Обираючи клей для шпалер, зверніть увагу на його склад та безпеку використання. Важливо, щоб клей був не тільки ефективним у функціональному плані, але і безпечним адже у вітальні, часто проводять багато часу діти та домашні тварини.

 

Дизайн та текстура – вишуканість у деталях.

Часто для вітальні обирають структурні шпалери, фотошпалери чи шпалери панно. В цьому випадку вибір клею, великою мірою залежатиме від дизайну та текстури шпалер. Деякі клеї краще підходять для великих або структурних шпалер, забезпечуючи оптимальне кріплення та бажаний візуальний ефект. Для правильного підбору складу клею необхідно ознайомитися з інформацією від виробника.

 

Загалом, вибір клею для шпалер у вітальню - це баланс між міцністю, стійкістю та естетичними властивостями. Оберіть клей, який повністю відповідатиме вашим потребам і створить неповторний і затишний інтер'єр вашої вітальні.

 

Спальня

Для спальні, вибір і шпалер і клею має велике значення, оскільки необхідно створити атмосферу затишку та спокою.

 

Безпека і комфорт навіть під час ремонту.

Для спальної кімнати рекомендується обирати клей, який має низький рівень запаху, особливо якщо ви чутливі до певних ароматів або маєте проблеми з системою дихання. Це допоможе уникнути неприємних ароматів, особливо під час перших кількох днів після завершення робіт, а також забезпечить комфортний сон і повноцінний відпочинок.

 

Гіпоалергенність – запорука якісного відпочинку.

Оскільки спальня - місце для відновлення сил, важливо обрати клей, який не містить у своєму складі агресивних хімічних речовин чи токсичних складників, які можуть викликати алергічні реакції або негативно впливати на якість повітря.

 

Захист від низької вологості.

Спальна кімната - це приміщення зі зниженим рівнем вологості порівняно з іншими приміщеннями в будинку. Тож, необхідно обрати клей, який добре переносить низьку вологість і не втрачає при цьому свої клейкі властивості, не висихає та не провокує відшарування шпалер від поверхні.

 

Краса різного типу.

Залежно від типу шпалер, які ви обирали для спальні (тканинні, вінілові, флізелінові тощо), потрібно буде обирати відповідний тип клею, який найкраще підійде за характеристиками до того чи іншого оздоблення. Наприклад, клей для вінілових шпалер варто вибирати зі збільшеною міцністю зчеплення.

 

Коли прозоре краще ніж кольорове.

Якщо шпалери мають прозору текстуру або забарвлену основу, зверніть увагу, щоб клей мав прозорий або відповідний до шпалер відтінок, щоб уникнути «проглядання» клею крізь текстуру шпалер.

 

Вибір клею для шпалер у спальню - це питання комфорту, безпеки та естетики. Оберіть клей, який відповідатиме вашим вимогам і створить затишну та заспокійливу атмосферу для сну та відпочинку.

 

Кухня

При виборі клею для шпалер у кухню важливо врахувати специфіку цього приміщення, де висока вологість, температурні коливання і можливість забруднення можуть вплинути на якість оздоблення та тривалість його експлуатації. На що слід звернути увагу?

 

Приміщення, де вологість є нормою.

Кухня - приміщення з високим рівнем вологості, особливо навколо раковини, плити та витяжки. Необхідно обрати спеціальний клей для вологих приміщень, який не втрачає своїх властивостей навіть при контакті з водою.

 

Антибактеріальні властивості = здорове середовище

Кухня - середовище, де можуть розмножуватися бактерії та мікроорганізми. Для уникнення такої ситуації необхідно купити клей з антибактеріальними властивостями, який допоможе запобігти небажаним процесам поширення бактерій і забезпечить здорове середовище в кухні.

 

Жарко, тепло, прохолодно.

Не є новиною той факт, що в кухні повсякчас виникають значні температурні коливання через використання плити, духовки та інших приладів. Тому критично важливо обрати клей, який має високу теплостійкість і не втрачає своїх властивостей під впливом високих температур.

 

Стійкість до очищення.

На шпалерах у кухні часто виникають забруднення та плями, внаслідок чого шпалери піддаються очищенню, під час якого можуть використовуватися миючі засоби, які мають вплив на якість клею. Виберіть клей, який має високу стійкість до миючих засобів і не втрачає своїх властивостей під їхнім впливом.

 

Вибір клею для шпалер у кухню - це питання стійкості до вологи, гігієни та зручності очищення. Оберіть клей, який враховує всі ці аспекти і забезпечить тривалу і якісну експлуатацію покриття.

 

Ванна

У ванній кімнаті, де висока вологість є нормою, слід уважно поставитися до вибору клею, щоб не спровокувати небажаних наслідків експлуатації покриття та не зашкодити інтер’єру ванної кімнати.

 

Стійкість до вологи – запорука довговічності.

Через високий рівень вологості клей для шпалер повинен бути стійким до впливу цього доволі агресивного фактора. Правильний склад клею допоможе запобігти відшаруванню шпалер від стін. 

 

Захист від патогенів.

Під впливом вологого середовища у ванній кімнаті утворюються ідеальні умови для розвитку грибка та плісняви під шпалерами. Обов'язково треба віддати перевагу клею з антигрибковими властивостями, щоб запобігти появі та розвитку шкідливих патогенів.

 

Стійкість до хімічних речовин.

У ванні кімнаті часто використовуються різноманітні миючі засоби та засоби гігієни, які можуть вплинути на якість клею. Слід віддати перевагу складу, стійкому до такого впливу, який не втратить своїх властивостей та не призведе до відшарування чи псування шпалер.

 

Але, якщо, все ж таки, під впливом негативних факторів шпалери зазнали пошкоджень, це не проблема, оскільки можна легко і швидко виправити ситуацію замовивши клей для шпалерних швів. А якщо перед оновленням інтер’єру є потреба зняти старі шпалери, то варто купити засіб для зняття шпалер в інтернет-магазині оздоблювальних матеріалів 🛍️ Farbers.

 

Враховуючи всі ці тонкощі, інтернет-магазин 🛍️ Farbers допоможе вам знайти ідеальний клей для шпалер для будь-якої з кімнат, щоб забезпечити тривалу та якісну експлуатацію оздоблення. Також, в асортименті ви зможете підібрати необхідний малярний інструмент для проведення робіт.